MERCURY FOODS | Българска Фабрика за чай, подправки и тестени изделия
Преглеждане на профила: 4482 пъти

MERCURY FOODS
Българска Фабрика за чай, подправки и тестени изделия
Град:
Адрес:Ул. Орловска 60
Телефон:+359 66 804 923
Бранш:
e-mail:mercury@mpp.bg
Сайт:www.mpp.bg
Фабрика за чай, подправки и тестени изделия MERCURY FOODS e собственост на Акционерно Дружество “Меркурий П&П ” гр. Габрово.
Началото е поставено през 1990г. в гр. Габрово от фамилиите Проданови и Пеневи, които регистрират Събирателно Дружество «Меркурий – Проданови, Пеневи и Сие».

С либерализирането на пазара и изграждането на пазарна икономика след 1989 година, българският потребител отново “откри” екзотиката на подправките. Появилото се търсене е причината през 1992 г. да се създаде цех за разфасоване на подправки, с което се поставиха основите на бъдещата Фабрика за чай, подправки и тестени изделия “Меркурий П&П” ”, а в последствие от 2003 г. с новата търговска марка MERCURY FOODS.

Във фабрика MERCURY FOODS се произвеждат широка гама билкови, плодови и натурални чайове, подправки и подправкови смеси, прахообразни десерти и тестени изделия. Всички миксове се произвеждат по собствени рецепти, разработени от висококвалифициран екип технолози в съвременно оборудвана лаборатория. Фабриката е реконструирана съгласно Европейското законодателство с нови технологични решения и през 2002 год. е сертифицирана по ISO 9001:2000 от одитираща компания SGS България. През 2005 год. Фабрика за чай, подправки и тестени изделия MERCURY FOODS изпълни критериите за IFS сертификат и е единствен оценен производител в бранша на територията на Република България. Продукцията на MERCURY FOODS е предназначена за домакинства, ресторанти, пицарии, заведения за бързо хранене и всички отрасли на хранително вкусовата промишленост.

Фабриката за чай, подправки и тестени изделия MERCURY FOODS има дългосрочни договори за доставка на всички необходими суровини за производство и пласира успешно продукцията си на вътрешния и външния пазар.
Начало
© 2013 www.companycatalog.org. Всички права запазени.
С подкрепата на sutrin.com

Зареждане...